ScientificGames genavigeerde pandemie als financiële cijfers meldden

ScientificGames genavigeerde pandemie als financiële cijfers meldden

De wereldwijde gaming- en loterijgigant Scientific Games, die actief is in een aantal productmarkten, waaronder digitale markten, gaming en loterijen, heeft vandaag zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal van vorig jaar en het hele jaar bekendgemaakt.

Vorig jaar stond het bedrijf voor een aantal onvoorziene uitdagingen, maar chief executive officer Barry Cottle heeft verklaard dat het er met succes doorheen is gelopen dankzij het werk van het team en de diversiteit van de bedrijfsactiviteiten.

Het begin van dit jaar was een ietwat ander verhaal, aangezien het bedrijf op zoek is naar winst en overwinningen voor zijn producten, gamefranchises en nieuwe genrekansen.

Volgens rapporten wil Scientific Games het bedrijf transformeren en profiteren van de evoluerende industrie, aangezien het gedisciplineerd kosten- en balansbeheer laat zien gedurende het vierde kwartaal en jaar.

In het licht van de cijfers die vandaag openbaar worden gemaakt, kon het bedrijf meer dan $ 150 miljoen aan operationele cashflow en meer dan $ 70 miljoen aan vrije cashflow genereren.

Scientific Games, zoals veel bedrijven in de game-industrie, hebben vorig jaar ongekende tijden meegemaakt toen de wereldwijde pandemie een reeks maatregelen van autoriteiten en regeringen naar voren bracht om de verspreiding van het virus te helpen voorkomen. In het licht hiervan kwamen de spelactiviteiten tot stilstand omdat locaties werden gesloten en bedrijven hun deuren sloten tijdens de reeks vergrendelingen.

De gaminggigant voerde echter zijn strategie uit in het licht van het stimuleren van de cashflow tijdens het laatste deel van het jaar en kon zich concentreren op kansen en verbeteringen in de toekomst om de cashflowconversie te verhogen en de waarde van de stakeholders te vergroten.

Naar verluidt profiteerden de totale bedrijfsinkomsten van Scientific Games van verbeteringen in gaming en zijn loterijproducten, SciPlay en digitale bedrijven die groei lieten zien tijdens het vierde kwartaal.

Over het hele jaar compenseerde het bedrijf 25% van zijn geconsolideerde omzet gedeeltelijk met SciPlay, een toonaangevende ontwikkelaar en uitgever van digitale games op mobiele en webplatforms.

In vergelijking met het vierde kwartaal van het voorgaande jaar, vóór de wereldwijde pandemie, stegen de opbrengsten van SciPlay met ongeveer dertig procent, de digitale opbrengsten met één procent en de opbrengsten uit gaming achtereenvolgens.

Barry Cottle, CEO en president van Scientific Games zei:

Hoewel 2020 zeker onvoorziene uitdagingen kende, kon ik niet trotser zijn op ons team dat er met succes doorheen is gelopen. De sterke uitvoering in combinatie met de diversiteit van ons bedrijf zorgde voor een positieve cashflow. Nu we het jaar beginnen, ben ik echt enthousiast over het team, de producten en gamefranchises die het mogelijk moeten maken om winsten te delen, deals te winnen en kansen om nieuwe genres te betreden. Het executive team en onze raad van bestuur werken doelbewust om ons bedrijf te transformeren, te profiteren van de evoluerende trends in de sector en buitensporige opbrengsten te leveren aan onze aandeelhouders.

Michael Eklund, Chief Financial Officer van Scientific Games merkte ook op:

We bleven onze activiteiten uitvoeren, nadat we in het vierde kwartaal cashflowverbeteringen hadden doorgevoerd, ondanks een aantal COVID-19-gerelateerde beperkingen voor onze activiteiten op het land. De focus blijft op gedisciplineerd kosten- en balansbeheer. Ik heb vertrouwen in de mogelijkheden voor verbeteringen van de operationele en bedrijfsprocessen die zullen leiden tot een grotere cashflowconversie en schuldafbouw, wat zal leiden tot een grotere stakeholderwaarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.