ScientificGames navigerade i pandemin som finansiella siffror rapporterade

ScientificGames navigerade i pandemin som finansiella siffror rapporterade

Den globala spel- och lotterjätten Scientific Games, som verkar på ett antal produktmarknader inklusive digital, spel och lotteri, har idag rapporterat sitt finansiella resultat för fjärde kvartalet förra året och hela året.

Förra året stod företaget inför ett antal oförutsedda utmaningar, men verkställande direktören Barry Cottle har uppgett att det framgångsrikt har navigerat genom dem tack vare teamets arbete och mångfalden av affärsverksamhet.

Början av detta år har varit något av en annan historia eftersom företaget vill göra vinster och vinster för sina produkter, spelfranchises och nya genremöjligheter.

Enligt rapporter vill Scientific Games förändra verksamheten och dra nytta av den utvecklande branschen eftersom den visar disciplinerad kostnads- och balanshantering under fjärde kvartalet och året.

Mot bakgrund av de siffror som offentliggörs idag kunde företaget generera över 150 miljoner dollar i operativt kassaflöde och mer än 70 miljoner dollar i fritt kassaflöde.

Scientific Games, som många företag inom spelbranschen, mötte enastående tider förra året när den globala pandemin förde fram en rad åtgärder från myndigheter och regeringar för att förhindra spridning av viruset. Mot bakgrund av detta stoppades spelverksamheten när lokaler stängdes av och företag stängde sina dörrar under låset.

Speljätten genomförde dock sin strategi mot bakgrund av att driva kassaflödet under senare delen av året och kunde fokusera på möjligheter och förbättringar framöver för att öka kassaflödesomvandlingen och öka intressentvärdet.

Enligt uppgift gick Scientific Games totala företagsintäkter från förbättringar av spel och dess lotteriprodukter, SciPlay och digitala företag som gav tillväxt under fjärde kvartalet.

Under hela året kompenserade företaget delvis 25% av sina konsoliderade intäkter med SciPlay, en ledande utvecklare och utgivare av digitala spel på mobil- och webbplattformar.

Jämfört med fjärde kvartalet föregående år, före den globala pandemin, ökade SciPlay-intäkterna med cirka trettio procent, digitala intäkter ökade en procent och spelintäkterna ökade sekventiellt.

Barry Cottle, VD och VD för Scientific Games kommenterade:

Medan 2020 verkligen hade oförutsedda utmaningar kunde jag inte vara mer stolt över vårt team för att lyckas navigera genom dem. Det starka genomförandet i kombination med mångfalden i vår verksamhet möjliggjorde positivt kassaflöde. När vi börjar året är jag verkligen upphetsad över teamet, produkterna och spelfranchisen som skulle möjliggöra aktievinster, affärsvinster och möjligheter att komma in i nya genrer. Ledningsgruppen och vår styrelse arbetar målmedvetet för att omvandla vårt företag, dra nytta av utvecklingen inom branschen och leverera stora avkastningar till våra aktieägare.

Michael Eklund, Chief Financial Officer för Scientific Games kommenterade också:

Vi fortsatte att genomföra, efter att ha drivit kassaflödenförbättringar under fjärde kvartalet trots ett antal COVID-19-relaterade restriktioner för vår landbaserade verksamhet. Fokus ligger på disciplinerad kostnads- och balanshantering. Jag är övertygad om möjligheterna till förbättringar av den operativa och affärsprocessen som kommer att leda till ökad kassaflödeomvandling och skuldsättning, vilket leder till ökat intressentvärde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.